2310 865875

-A A +A
Η χρήση των μηχανημάτων πίεσης αέρα HUR στην αποκατάσταση

Η χρήση των μηχανημάτων πίεσης αέρα HUR στην αποκατάσταση

HUR στην αποκατάσταση

Η εταιρεία HUR είναι πρωτοπόρος στην αποκατάσταση, χρησιμοποιώντας στα μηχανήματά της αντίσταση μέσω πίεσης αέρα.

Ο εξοπλισμός κατασκευάζεται στη Φινλανδία και διανέμεται σε περισσότερες από 30 χώρες. Αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα ενός ερευνητικού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ελσίνκι σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως στον τομέα της φυσιολογίας και της Εμβιομηχανικής και έκτοτε η εταιρεία διατηρεί στενούς δεσμούς με την ερευνητική κοινότητα. Τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα ενσωματώνονται στα μηχανήματά τους, για να είναι σε θέση να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις στην πρόληψη και την αποκατάσταση.

Η εκγύμναση με τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι ιδανική για χρήση στην αποκατάσταση καθώς λειτουργούν με τον μοναδικό μηχανισμό Natural Transmission™, ο οποίος εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία, ασφαλή και αποτελεσματική άσκηση χωρίς καταπόνηση στις αρθρώσεις και στο συνδετικό ιστό και παρέχει μεγάλη διαβάθμιση της αντίστασης ανά 1 κιλό, σε σύγκριση με τα συμβατικά μηχανήματα με βάρη (συνήθως ανά 10kg).

Η λανθασμένη ή υπερβολική επιβάρυνση των μυών και αρθρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς ή κακώσεις υπέρχρησης. Στην αρχή κάθε κίνησης, όταν ο μυς ξεκινά την σύσπαση, χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Σε αυτή την φάση οι μύες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και είναι ευάλωτοι σε τραυματισμούς. Η φιλοσοφία των μηχανημάτων HUR είναι να παρέχουν περισσότερη αντίσταση σε σημεία του εύρους κίνησης, όπου οι μύες μπορούν να ασκήσουν μεγαλύτερη ροπή, και λιγότερη αντίσταση στα σημεία του εύρους κίνησης που οι μύες μπορούν να ασκήσουν λιγότερη ροπή. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν όταν σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα για άτομα που βρίσκονται σε στάδιο της αποκατάστασης και υπάρχει μειωμένη αντοχή των ιστών (π.χ συνδέσμων, μυών κτλ).

Επίσης, η αντίσταση που προσφέρεται μέσω της πίεσης αέρα εξασφαλίζει μια ομαλή κίνηση, ελαχιστοποιώντας στο μέγιστο δυνατό την αδράνεια του συστήματος στις αργές αλλά και στις γρήγορες κινήσεις. Με τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR η αντίσταση λαμβάνεται μόνο από τον μυ που γυμνάζεται. Έτσι δεν δημιουργούνται επιπλέον επιβαρύνσεις σε άλλους μύες, αρθρώσεις ή τένοντες και έτσι μεγιστοποιείται η δράση των μυών, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο λανθασμένης τεχνικής και η πιθανότητα τραυματισμού ειδικά στα αρχικά στάδια.

Με τα μηχανήματα εκγύμνασης με βάρη δημιουργείται μία ροπή από τον μηχανισμό (λόγω της δημιουργούμενης δυναμικής ενέργειας), η οποία δεν μπορεί να απορροφηθεί και κατά αυτό το τρόπο δημιουργείται υψηλή ροπή αδράνειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού των μυών, των αρθρώσεων και των τενόντων κατά τη φάση της αποκατάστασης.
Οι μύες του ανθρώπινου σώματος εργάζονται σε συνέργια (π.χ. πρωταγωνιστές / ανταγωνιστές). Η δύναμη παράγεται από τον μύ που συσπάται (πρωταγωνιστής μυς), ενώ την ίδια στιγμή ο ανταγωνιστής μυς διατείνεται ελεγχόμενα. Για τον λόγο αυτό η HUR έχει αναπτύξει μηχανήματα διπλής κατεύθυνσης (π.χ. τετρακέφαλος/δικέφαλος, προσαγωγοί/ απαγωγοί). Με τον τρόπο αυτό μπορούν να γυμναστούν οι αντίθετες μυϊκές ομάδες συνδυασμένες.


Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα των μηχανημάτων της HUR σε σύγκριση με τα παραδοσιακά όργανα με βάρη:

1. Έναρξη της ενεργητικής αποκατάστασης γρηγορότερα, με άμεση σταδιακή φόρτιση, καθώς η αντίσταση των μηχανημάτων ξεκινάει από 0,5 kg.
2. Διαβάθμιση της αντίστασης ανά 1 κιλό, ιδιότητα πολύ χρήσιμη στην αποκατάσταση.
3. Διαθέτουν το μοναδικό μηχανισμό Natural Transmission™.
4. Η χρήση των μηχανημάτων στην αποκατάσταση υποστηρίζεται από επιστημονική έρευνα.
5. Εξασφαλίζεται μια ομαλή κίνηση, ελαχιστοποιώντας στο μέγιστο δυνατό την αδράνεια του συστήματος στις αργές αλλά και στις γρήγορες κινήσεις.
6. Μεγιστοποιείται το δυναμικό των μυών, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο λανθασμένης εκγύμνασης και τραυματισμού.Πηγή: https://www.huruk.co.uk/ 

HUR machine Peakphysio
HUR Peakphysio
Hur machine Peakphysio
Gym Peakphysio
Share this post: 

Σχετικά με εμάς

Το Peak Physio είναι ένα κέντρο φυσικοθεραπείας που ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών παθήσεων και διαταραχών καθώς και την αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Ώρες Λειτουργίας

Δευ: 13:00 - 21:00
Τρι: 13:00 - 21:00
Τετ: 13:00 - 21:00
Πεμ: 13:00 - 21:00
Παρ: 13:00 - 21:00
Σαβ: Κλειστά
Κυρ: Κλειστά

Επικοινωνία

Peak Physio | Κέντρο Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκη

Β. Όλγας 103, Θεσσαλονίκη, 54643

2310 865875

2310 865875

698 7676 309

697 6496 617

info[a]peakphysio.gr

www.peakphysio.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Βρείτε Μας